2024 ŐSZ TÉL divat tippek legújabb divat nők divatja tavaszi divat őszi divat divat irányzatok aktuális divat trendek utcai divat trendek fenntartható divat trendek capsule wardrobe trend minimalista stílus boho stílus tippek retro divat visszatér hogyan öltözz stílusosan divatos öltözködési tippek alap ruhadarabok nőknek ruhák különleges alkalmakra elegáns stílus tippek hétköznapi stílus nőknek fenntartható divat etikus divat trendek újrahasznosított anyagok a divatban környezettudatos ruhatár zöld divat tippek divatos kiegészítők 2025 táskák trendek 2025 cipő divatékszer trendek divatmárkák divattervezők nyári divat tippek téli divat trendek ünnepi ruhatár ötletek divat karácsonykor vintage ruhák webshop online divat áruház fast fashion vs slow fashion streetwear márkák alkalmi ruhák online divat blog divat blog tippek legjobb divat blogok divat influencerek

2024 ŐSZ – TÉL Szabásvonalai

A 2024-25-ös téli divatban többféle jellegzetes szabásvonal jelenik meg, amelyek jól tükrözik a szezon trendjeit. Az alábbiakra fokozatosan figyelj amikor vásárolszl:

Oversized szabás. A laza, bő szabásvonalak továbbra is népszerűek, különösen a kabátok és dzsekik esetében. Az oversized kabátok és blézerek kényelmesek és praktikusak, gyakran extra nagy gallérral vagy ujjakkal. Hosszú, egyenes sziluettek. A térdig vagy boka alá érő kabátok és ruhák egyenes szabásvonalai elegáns és minimalista megjelenést adnak. Ezek a darabok hosszuknak köszönhetően nemcsak divatosak, de melegen is tartanak.

Rétegezett outfit.A rétegezés nem csak a funkcionalitás miatt fontos, de a különböző anyagok és hosszúságok kombinálása is hangsúlyos stíluselem lett. Különböző vastagságú anyagokat (például vékony selymet és vastag gyapjút) egymásra helyezve réteges, strukturált megjelenést érhetünk el.

Derékkiemelés. A derékra koncentráló szabásvonalak – akár széles övekkel, akár szabásbeli kiemeléssel – is előtérbe kerülnek. Ez a klasszikus vonal sok esetben a bő szabású darabokkal kombinálva jelenik meg, egyensúlyt teremtve az oversized és a karcsúsított elemek között.

Aszimmetrikus szabás. Az aszimmetrikus szabásvonalak különlegességet adnak az egyszerűbb daraboknak. Ezek a formák gyakran szoknyákon, kabátokon vagy akár pulóvereken is megjelennek, amelyek különleges, modern hangulatot adnak a megjelenésnek.

Poncsók. A poncsók és köpenyek is nagy visszatérők a téli divatban. Ezek a darabok sokszor laza szabásúak, és a drámai megjelenést kedvelők számára ideálisak. Jellemző rájuk a vastag, kötött vagy gyapjú anyag, amely védelmet nyújt a hideg ellen.

Vállkiemelések: A hangsúlyos, strukturált vállak a 80-as évek stílusát idézik, és gyakran szögletes, széles vállpárnákkal emelik ki a felsőrészeket, blézereket.

www.barbaraleber.hu #trend #divat #winterfashion #fashiontrends #barbaraleber

TRANSLATE