2024 ŐSZI- TÉLI DIVAT TREND barbara leber blog divat trendek 2025 divat tippek legújabb divat nők divatja tavaszi divat őszi divat divat irányzatok aktuális divat trendek utcai divat trendek fenntartható divat trendek capsule wardrobe trend minimalista stílus boho stílus tippek retro divat visszatér hogyan öltözz stílusosan divatos öltözködési tippek alap ruhadarabok nőknek ruhák különleges alkalmakra elegáns stílus tippek hétköznapi stílus nőknek fenntartható divat etikus divat trendek újrahasznosított anyagok a divatban környezettudatos ruhatár zöld divat tippek divatos kiegészítők 2025 táskák trendek 2025 cipő divatékszer trendek divatmárkák divattervezők nyári divat tippek téli divat trendek ünnepi ruhatár ötletek divat karácsonykor vintage ruhák webshop online divat áruház fast fashion vs slow fashion streetwear márkák alkalmi ruhák online divat blog divat blog tippek legjobb divat blogok divat influencerek

2024/25 ŐSZI- TÉLI DIVAT TREND

Őszi-Téli Divatszínek 2024-2025: A Pantone Útmutatója és Az Év Meleg Hangulata

Az ősz és a tél mindig valami különlegeset hoz magával, amikor a divatról van szó. Ilyenkor a természet változó színei inspirációt adnak mind az utcai, mind a kifutói stílusok számára. Idén, a 2024-2025-ös szezonban, a Pantone igazán gazdag és sokoldalú palettát mutat be, amely tükrözi a szezon változékonyságát. Nézzük meg részletesen a legkiemelkedőbb színeket, és hogy miként illeszthetjük őket az öltözködésünkbe! A bemutatott példák segítenek, hogy átgondold, milyen kiegészítőkkel frissitheted a ruhatáradat.

1. PANTONE® 16-1429 TCX Sunburn – Az őszi napsütés melegsége

A „Sunburn” árnyalat egy lágy, mégis intenzív, narancsszínt idéző tónus, amely az őszi falevelek meleg világát idézi. Ez a szín tökéletes választás azoknak, akik szeretik az őszi melegséget magukkal vinni a téli napokra is. Egy napbarnított színű kabát vagy kötött pulóver kiemeli a bőr természetes ragyogását, miközben elegáns és nyugodt megjelenést biztosít.

A feltüntetett termékek az ízlésünknek megfelelő gondos válogatások amelyek  illeszkednek a blogbejegyzés témájához és segíthet ha valaki épp e témában keres valamit. Csak olyan terméket mutatunk melyeket be is lehet szerezni és többnyire a szállítás is ingyenes Magyarországra. A termékeket partnerként mutatjuk be. Azok megvásárlása esetén jutalékot kapunk a vásárló viszont változatlan az áron tudja megvásárolni. Azért mutatjuk be így a termékeket, hogy valós és használható-azaz- megvásárolható ötletekkel tudjunk szolgálni ne csak szép illusztrációkkal

2. PANTONE® 19-5232 TCX Rain Forest – A természet vad zöldje

A „Rain Forest” árnyalat mély, gazdag zöld, amely egy esőerdő buja növényzetére emlékeztet. Ez az árnyalat idén különösen divatos lesz a hideg hónapokban, hiszen remekül kombinálható semleges színekkel, például bézzsel vagy szürkével. Egy mélyzöld kabát vagy nadrág kifinomult eleganciát kölcsönöz, miközben természetközeli érzést sugall.

3. PANTONE® 17-1563 TCX Cherry Tomato – Vibráló piros, ami minden tekintetet vonz

A „Cherry Tomato” az egyik legenergikusabb és legmerészebb szín az idei szezon palettáján. Ez a vibráló piros árnyalat azonnal életre kelti a legegyszerűbb ruhadarabokat is. Egy piros kabát vagy táska garantáltan feldobja a sötét, téli napokat, és különösen jól párosítható más intenzív színekkel, mint a Rain Forest vagy a Pureed Pumpkin.

4. PANTONE® 12-4609 TCX Starlight Blue – Éteri kék a hideg hónapokra

A „Starlight Blue” egy halvány, éteri kék, amely frissességet és tisztaságot hoz a szezonba. Ezt a színt a tél csendes, nyugodt reggelei inspirálták, amikor a levegő tiszta és a fény különleges. Képzeld el ezt a finom kéket egy elegáns télikabáton vagy kötött sálon, amely szinte világít a szürke időben!

5. PANTONE® 17-1449 TCX Pureed Pumpkin – Fűszeres narancsos tónusok

A „Pureed Pumpkin” a szezon egyik legszívmelengetőbb árnyalata. Ez a gazdag, fűszeres narancssárga melegséget áraszt, amely a sütőtök szezonját és az őszi ízek világát idézi. Egy pumpkin színű pulóver vagy kabát tökéletesen illeszkedik az őszi-téli ruhatárhoz, miközben játékosságot és energiát csempész a hideg napokba.

6. PANTONE® 14-0837 TCX Misted Yellow – A nap sárgája a ködben

A „Misted Yellow” egy lágy, visszafogott sárga árnyalat, amely finoman ragyogó hatást kelt. Ez a szín tökéletesen megragadja az őszi napfény sejtelmességét és melegségét. Egy sárga sál vagy kabát könnyedén feldobja a tél szürke hangulatát, miközben frissességet visz az öltözködésbe.

7. PANTONE® 12-4301 TCX Almond Milk – Lágy, krémes elegancia

Az „Almond Milk” egy rendkívül kifinomult, természetes árnyalat, amely a tisztaságot és az egyszerűséget jelképezi. Ez a krémes, neutrális szín idén a minimalista öltözködés alapja lehet. A legjobban bézs vagy földszínekkel kombinálva működik, tökéletes választás kabátokhoz, pulóverekhez, vagy éppen kiegészítőkhöz.

8. PANTONE® 19-2311 TCX Eggplant – Mély, gazdag lila

Az „Eggplant” egy csodálatosan gazdag, mély lila árnyalat, amely eleganciát és titokzatosságot sugall. Ez az árnyalat különösen jól működik estélyi ruhákon vagy elegáns kabátokon, de egy lila kötött sál vagy sapka is remek választás lehet, ha egy kis luxust szeretnénk csempészni az őszi-téli mindennapokba.

9. PANTONE® 17-4129 TCX Wave Ride – A tenger nyugalma a télben

A „Wave Ride” egy hűvös, mély kék árnyalat, amely a tenger hullámainak nyugodtságát idézi. Ez a kék tökéletesen illik a téli hónapokhoz, amikor a hideg idő és a kékes fények dominálnak. Egy kék kabát vagy nadrág garantáltan nyugalmat és kiegyensúlyozottságot sugároz.

10. PANTONE® 17-1503 TCX Storm Front – A vihar előtti csend

A „Storm Front” egy visszafogott, mély szürke árnyalat, amely a vihar előtti csendességet idézi. Ez az árnyalat az alapvető, semleges színek közé tartozik, és rendkívül jól kombinálható a szezon bármely élénkebb színével. Egy szürke kabát vagy nadrág tökéletes alap lehet egy merészebb színösszeállításhoz.

Az őszi-téli divat ebben a szezonban tele van melegséggel, természetességgel és egy csipetnyi játékossággal. Érdemes bátran kísérletezni a Pantone által kínált gazdag palettával, hiszen ezek az árnyalatok nemcsak öltözködésünkön, hanem hangulatunkon is nyomot hagynak!

TRANSLATE