Amit Én Fontosnak Gondolok

Házi Készítésű Diétás Jégkrém

Házi Készitésű Diétás Jégkrém
A jégkrém elkészítése kb. 10 perc. Jégkrémformákra vagy műanyag pohárkákra és pálcikákra is szükség lesz a formázáshoz. Bármely bogyós gyümölcs alkalmas az elkészítéséhez. Négy darab jégkrémhez 100 gramm pl. málnát, 100 milliliter sovány tehéntejet vagy mandulatejet és egy kis evőkanál chiamagot használj.
 
A legjobb választás a málna mert a cukortartalma még a gyümölcsök közt is nagyon alacsony, viszont magas a rost tartalma, akárcsak a chia magnak, mely emellett jó sok fehérjét és egy kicsi egészséges zsírt tartalmaz. A tej krémes állagot, illetve szintén egy kevés fehérjét és egészséges zsírt biztosít.
Áztasd be 50 milliliter tejbe egy éjszakára – vagy legalább néhány órára – a chia magokat. Keverd meg őket egyszer jó alaposan, mielőtt állni hagyod. Ezután tedd őket turmixgépbe a gyümölccsel és a maradék tejjel együtt, és turmixold az egészet simára.
 
Töltsd a pürét négy formába, szúrd bele a pálcikát, és állítva tedd őket a fagyasztóba legalább néhány órára. Bármilyen bogyós gyümölccsel, sőt, akár ananásszal, mangóval is finom lesz a jégkrém.
TRANSLATE