sport nőknek 40 felett barbara leber lifestyle
Amit Én Fontosnak Gondolok

Sport 40 felett

A Sport Fontossága 40 Felett: Futás és Sétálás

Előre szólok! Mozogni kell! De nem mindegy, hogy mennyire tudjuk élvezetessé tenni. A titok az, hogy megteremtsük azt a mozgás módot amit utána szívesen ismétlünk. Ahogy az ember öregszik, a test és az egészség megőrzése egyre fontosabbá válik. A rendszeres testmozgás olyan életmód, amelyet minden korosztálynak érdemes fenntartania, de különösen fontossá válik a 40-es években. A futás és a sétálás két olyan sporttevékenység, amelyek nagyon előnyösek lehetnek azoknak, akik már betöltötték a 40. életévüket. Tavasszal és nyáron sokkal többet lehetünk a szabadban és szívesebben megyünk gyalog is oda ahová hidegben nem tesszük. A hosszú téli hónapok alatt is jó lehet úgy futni sétálni, hogy közben akár tévézünk. Mindenképpen jobb mint a kanapén tespedni, akármilyen kellemes is az :).  Én azt vettem észre, hogy egyre kevesebb időm jut azokra a dolgokra amiket szeretek csinálni és jelentősen megváltoztak a prioritások is az életemben. Kifejezetten szeretek otthon lenni minél többet és a sportolást- vagy inkább a testmozgatást is igyekszem az otthon nyugalmában intézni

   1. Az egészség megőrzése: A testmozgásnak számos előnye van az egészségre, függetlenül attól, hogy milyen korban kezdjük el. A futás és a sétálás segít fenntartani a szív- és érrendszer egészségét, csökkentheti a magas vérnyomást és az elhízás kockázatát. A rendszeres testmozgás segíthet a vérkeringés javításában, az immunrendszer megerősítésében és az általános egészségi állapot javításában.

   1. Feszesebb izmok és erő: A futás és a sétálás remek módja annak, hogy megerősítsük az izmokat és fenntartsuk az erőnlétünket. Az életkor előrehaladtával a csontok és az izmok természetes módon veszítenek erejükből és rugalmasságukból. Azonban a rendszeres futás és sétálás segít megelőzni az izom- és csontvesztést, valamint erősíti a lábakat, a csípőt és a hátunk alsó részét. Ezáltal növeli az egyensúlyt és csökkenti a sérülések kockázatát.

   1. Stresszcsökkentés: A futás és a sétálás kiváló stresszcsökkentő tevékenységek. Az életkor előrehaladtával gyakran több stressz és nyomás nehezedik ránk a mindennapi életből és a munkából. A rendszeres testmozgás segít felszabadítani az endorfin hormonokat, amelyek javítják a hangulatot és csökkentik a stresszt. Ezenkívül a futás és sétálás közben lehetőségünk van a gondolataink rendezésére és kikapcsolódásra is.

   1. Súlykontroll: Az anyagcsere lassulása és a testzsír lerakódása gyakori problémák az öregedés során. A futás és a sétálás remek módja annak, hogy megőrizzük vagy csökkentsük a testsúlyunkat.

  A feltüntetett termékek az ízlésünknek megfelelő gondos válogatások amelyek  illeszkednek a blogbejegyzés témájához és segíthet ha valaki épp e témában keres valamit. Csak olyan terméket mutatunk melyeket be is lehet szerezni és többnyire a szállítás is ingyenes Magyarországra. A termékeket partnerként mutatjuk be. Azok megvásárlása esetén jutalékot kapunk a vásárló viszont változatlan az áron tudja megvásárolni. Azért mutatjuk be így a termékeket, hogy valós és használható-azaz- megvásárolható ötletekkel tudjunk szolgálni ne csak szép illusztrációkkal.

  TRANSLATE